perjantai 5. huhtikuuta 2013

United States of Ukkis, part 1

Oceanside, California

Whatup? Allekirjoittanut on parhaillaan Ameriikan Yhdysvalloissa edustamassa ukkismaista meininkiä ja muuan reservin kevätauringosta nauttiva marsalkka Martikainen kehotti tyrkkäämään blogille ns. settiä. You got it.





Kuten kuvat vähän paljastaa, eilen kuvasin pitkästä aikaa skeittausta. Edelliset kuvailut oli vissiin Saharan rampilla viime kesänä. Nevun tailtap bäkkireverteistä Bucky Lasekin invertteihin, no big deal. Viikonloppuna tapahtuvan Phoenix Am -kisan webcastiin piti saada Pro-tecin mainos, joten meikäläisen kämppis/työkaveri Dan, joka on Pro-tecin team manager ja marketing manager, pisti ukoille koodia ja onnistui jotenkin hommaamaan ison osan tiimistä mestoille päivän-parin varoitusajalla. Steve Caballero ja Christian Hosoi tais olla ainoat jotka puuttui, eikä niitä edes pyydetty kun eivät olisi päässeet kuitenkaan. Cab asuu kuulema San Josessa, eli kaukana. Kuvattiin Encinitas YMCA -parkilla ja mm. Lasek asuu Encinitaksessa joten mikäs siinä. Buckyn lisäksi mestoilla oli kuvissa näkyvä Omar Hassan, Lincoln Ueda joka oli paskana eikä siksi skeitannut, Alex Perelson ja muutama flow-tiimiläinen.

Ihan noin yleisesti jos puhutaan täkäläisestä puuliskeittauksesta niin voi jeesus, hiljaiseksi vetää. Ennen eilisiä kuvauksia kävin kerran kattelemassa meininkejä tuolla samalla YMCA-parkilla, jolloin todistin kun arviolta 10-vuotias naskali ajeli pelottavan kokoisen puulin syvään päähän vähintään itsensä korkuisia bs aireja sekä ehkä 13-vuotias tyttö kurvaili puulissa semmosella tatsilla että oksat pois. Ei tarvinnu pitkään kattoa sitä touhua kun tajusi että nämä tyypit on syntyny sinne puuliin. Välillä yritin lohduttautua ajattelemalla että jos joku noista laitettais raffille Suomispotille lautansa kanssa ei se saisi todennäköisesti mitään aikaan. En tiiä, varmaan laittaisivat sielläkin jotain älytöntä. Yksi syy siihen miksi paikalliset skeittaa noita kulhoja yms. niin luonnollisesti lienee ne skeittikoulut, joita varsinkin tuolla YMCA:ssa vedetään isolla volyymilla. Vitunmoinen skatecamp pyöri iltapäivällä, penskat parkilla rivissä lautojensa ja suojiensa kanssa. Skeittikoutsit opettamassa kädestä pitäen pikkukaareen droppaamisen. Streetit ja kaaret löytyy sileän betonisina aina nilkankorkuisista niihin isojen poikien versioihin asti. Futismammoja muistuttavat kotiäidit tuomassa penskojaan skeitille katumaastureillaan ja pukemassa/riisumassa penskansa polvisuojia parkkipaikalla. Erot lienee kuitenkin alueellisia. Juttelin tänään töissä yhdelle työkaverille, Roylle, ja kerroin kuinka oon skeitannut vajaa 14 vuotta mutta en osaa ajaa puulia paskan vertaa koska meilläpäin niitä ei juuri ole. Roy sanoi olevansa täsmälleen samanlainen, koska on kotoisin itärannikolta (jostain NY-Philly -akselilta) eikä sielläkään kuulema mitään puuleja skeitata.

Eilisissä kuvauksissa tuli sitten nähtyä myös Pro-tecin flow-tiimissä olevat Riveran veljekset. Jannuilla on ikää hikiseen se 10 vuotta, mutta mättivät menemään miehekkäitä ilmoja, one-foot aireja, lippareita, smittejä, heelflip lienejä ja toinen laittoi perkele mctwistejä. You name it, hommat oli tatsissa. Kattelin ja kuvasin kun pojat viskeli temppuja sen kummemmin kuumottamatta ja mietin samalla mitä niitten siilinjärveläiset ikätoverit tekee omilla sessareillaan.

Aika sessareiden lopussa siellä oli enää Bucky. Dan sanoi mulle että käske sen vaan tehä ne temput mitä haluut niin se kyllä tekee. Naureskelin siinä että joo, mikäs siinä käskyttää jotain Bucky Lasekia. Sovittiin siinä sitten puulista kohdat joita kuvataan ja Bucky lupas heitellä sinne jotain temppuja. Päädyttiin kuvaamaan lyhkänen rani, joka meni jopa vähän hinkkaamiseksi. Jossain vaiheessa Bucky sanoi silleen semi-sarkastisesti että "Meikä ei kyllä ehkä tykkää enää julkisissa parkeissa skeittaamisesta". Naureskelin kohteliaasti ja mietin että vittu ku pääsiski ite skeittaamaan jotain muuta ku julkisia parkkeja.

Rennot sessarit ja jälkeenpäin kuulin että tiimikin oli ollu fiiliksissä. Tänään leikkasin kiireellä mainoksen kasaan ja uppasin sen äsken Vansin serverille, josta sitä ajetaan viikonloppuna Phoenix Am -webcastissa. Lähetään aamulla Danin kanssa 5:30 ajamaan Phoenixiin ja ollaan siellä viikonloppu. En edes tiedä mitä mä siellä teen, Pro-tecilla on joku koju kai mestoilla, meen sinne pyörimään ja tapaamaan tyyppejä, ottamaan vähän kuvia ja toivottavasti skeittaamaanki jossain välissä.

Kalifornian skeittiparkit kyllä höllii, mutta ei voi sanoa etteikö ois ikävä Saharan ramppia. Pitäkää pojat ramppi kuumana, kesäkuun lopussa alkaa sitte paukkua!

2 kommenttia:

  1. huhhuh.. sai kyllä UMPIfiilikset tästä postauksesta!
    Naurattaa ajatella että miten jostain suomi finland siilinjärvi sijainnista pääsee muutaman vuoden opiskelulla tuommoseen tilanteeseen ku jotki käy kouluja kymmenen vuotta ja kuvaa ammatikseen ja silti eivät saa tollasia mahdollisuuksia. props and respect!
    kyllä myö pidetään miniä kunnialla kovassa mutta silti hellässä käytössä!

    VastaaPoista
  2. huuuh mitä meininkiä. jos kiinnostas tehä sieltä ameriikan maalta pientä reportaasia tulevaan seos-zineeen, niin meikää kyllä kiinnostas sellasta siinä julkasta iha helkkaristi.
    jos vaan pienintäkää kiinnostusta heräs ideaa kohtaa nii laitaha mailaten:
    jannhyva (tähä se at) ulapland.fi

    tv Janne

    VastaaPoista